/ Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Необичайна актова фотография ще изпълни пространството на залата за временни експозиции в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък.
 
Откриват изложба с рисунки от конкурса „Моят празник”

Авторката Димитрина Андреева, носител на титлата AFIAP- Артист на Международната федерация за артистична фотография – 2016, е отлично позната в професионалните среди. Тя има още редица престижни награди за фотография у нас и в чужбина, участник е в именити салони, конкурси и изложби.

Диди Андреева е отличавана със златни, сребърни и бронзови медали на фотографски организации в различни страни. Сред тях -  FIAP, PSA, IAAP, IVAF, DPA и GPU. В Казанлък авторката представя актова фотография със силни препратки към драматичния вътрешен свят на човека.

В нейните работи не липсват и ангажирани социални послания. Заглавия като „Аз не съм!“, „Дантелени окови“, „Докосване“, „Другият“, „Есенно почистване“, „Инсомния“, в експозицията на Андреева се редуват с „Кафе“, „Кой?“, „Маскарад“, „Маската“, „Надпревара с времето“, „Не!“, „Недостижимо“… Диди Андрева казва, че вътрешните си усещания, тя споделя с публиката постепенно в своя творчески проект, развиващ се във времето.
 
Казанлък с награда за култура и традиции

Нейните постижения във фотографията са подплатени с признанието на гилдията чрез членството в престижни организации – Бургаската Фотографска Общност, Фотографска академия „Янка Кюркчиева“, член на журито на Международен фотосалон Фотоваканция – 2017,  Международен Фотографски салон - Пловдив и  Национален детски конкурс за фотография -„Морето не е за една ваканция“- 2018.

Димитрина Андреева е отличена с второто място в конкурса „Живот за Бургаските езера“ към програма „LIFE+” на ЕС – 2010. През 2013-а година печели  Наградата за фотография на Международното биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе.

Изложба "Образи и щрихи от Голямата война" откриват в Казанлък

Отличена е и с третото място в конкурса „Трафик на хора - Погледни страха в очите“- Варна. Сред международните изяви на авторката са и участията в Международни фотографски дни в Текирда- Турция 2011-2012 и Avant Garde Trophy- Международен салон за Артистична фотография в Индия – 2016.  

Димитрина Андреева е член на УС на Бургаска Фотографска Общност.Изложбата  „Докосване“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък се открива от 17.30 часа.