Бедечка
Бедечка / netinfo
На 29 юни Административен съд Стара Загора ще разгледа делото срещу референдума за „Бедечка“. То е образувано по жалба на Районната прокуратура, тъй като въпросът за местното допитване съдържа „общински бюджет“.  Първото дело ще бъде след провеждането на самия референдум.

На 18 юни старозагорци ще отговарят на въпроса „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“

В социалната мрежа, собственици и защитници, яростно спорят кой е прав и призовават хората да гласуват с „ДА“ или „НЕ“. От няколко дни дебатите излязоха от конструктивния тон, а допитването, което трябваше да покаже каква е гражданската позиция по казуса, се политизира.