Четирима абитуриенти от Езиковата гимназия са загинали при тежката катастрофа
Четирима абитуриенти от Езиковата гимназия са загинали при тежката катастрофа / netinfo

Четирима дванайсетокласници от Езиковата гимназия в Стара Загора са загинали при станалата късно снощи тежка катастрофа на кръстовището на ул.Родопи” с път I-5/околовръстния път на Стара Загора/.

При движение с несъобразена скорост и по мокър път, автомобил, управляван от 18-годишно момче , е ударен странично от автобус, с чужда регистрация. Колата и автобуса са се завъртели и преобърнали извън пътя.На място са загинали водачът на леката кола и тримата му спътника, както и две чужденки, които са пътували в автобуса. 18-годишният шофьор е бил с едва 3-месечен стаж зад волана.

В момента пред църквата “Св.Никола” десетки съученици на загиналите момчета са се събрали на поклонение.

“Четиримата ученика са Пламен Тодоров,  Тодор Чернилов, Иван Етов и Павел Петров.Техните родители-дали е ирония на съдбата, но и те са наши бивши ученици.”

Това съобщи за Дарик радио директорът на Гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан” г-жа Иванка Сотирова. “Една голяма трагедия е това, защото това са четирима ученика от френските паралелки, които само преди седмица се явиха на изпита за защита на френска диплома”

По първоначална информация и четиримата са били в колата на едно от момчета – Павел и  всички са имали книжки за шофиране.

Според директора на гимназията Иванка Сотирова участъкът, в който е станала катастрофата е рисков.”Не бих казала,че не е обезопасен, но аз ходя всяка събота на гробищата и винаги на това кръстовище има стъкла.”

Причините за катастрофата се изясняват.Извършва се втори оглед под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура в Стара Загора.

До приключване на огледа, околовръстният път ще остане затворен.

Движението по направление Казанлък-Димитровград се пренасочва през Стара Загора по бул.”Св.Патриарх Евтимий” и ул.”Иван Вазов”.

По случая е образувано досъдебно производство.

Утре по обед ще бъдат погребани две от момчетата.

В прикачения звуков файл чуйте какво сподели за трагедията директора на ГПЧЕ г-жа Иванка Сотирова.