Част от Стара Загора ще остане без вода до 17:00 часа.

Причината е изпълнение на монтажни дейности по проект по Оперативна програма "Околна среда" за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в Стара Загора., съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД.

Без вода ще бъдат потребителите в карето от улици: на запад от ул. "Димитър Наумов" до ул. "Александър Батенберг" и на юг от ул. "Августа Траяна" до бул. "Генерал Столетов"; на запад от ул. "Димитър Наумов" до ул. "Д-р Т. Стоянович" и на юг от бул. "Генерал Столетов" до бул. "Цар Симеон Велики"; на изток от ул. "Армейска" до ул. "Д-р Т. Стоянович" и на юг от ул. "Св. княз Борис" до бул. "Цар Симеон Велики"; на изток от ул. "Одринска Епопея" до ул. "Димчо Стаев" и на юг от бул. "Цар Симеон Велики" до бул. "Славянски" и на запад от ул. "Димитър Наумов" до ул."Хаджи Димитър Асенов" и на юг от бул. "Генерал Столетов" до бул. "Цар Симеон", вкл. хотел "Верея".

По време на проекта, който се изпълнява от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД, ще се осъществи подмяна на над 40 километра водопроводна мрежа и реконструкция на близо 17 километра от канализационната мрежа в града.

Предвижда се обособяване на общо 14 водомерни зони в централните квартали на града, в които ще се измерва подадената и консумираната вода, ще се следят дебит и налягане.

Целта е разтоварване на мрежата и предпазването ѝ от препълване при интензивни дъждове. Проектът ще се реализира до края на 2023 г. в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Общата му стойност е близо 122 млн. лева и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура за директно предоставяне.
БТА