Бързите закуски понижават оценките в училище
Бързите закуски понижават оценките в училище / снимка: Guliver/Getty Images
Родителите да заплащат купон за ученически обяд 2.10 лева, а остатъкът от 0.40 ст да се поеме от училищните бюджети. Около това решение се обединиха на среща директори на училища и общински съветници. Дискусията бе по предложение на Председателския съвет на местния парламент.
 
НУ „Кольо Ганчев“ и 12 ОУ и в момента поемат цялата стойност на купона за сметка на училищния си бюджет. Седем старозагорски училища доставят храна тип кетъринг за своите възпитаници.
 
Цената на ученическия купон в Стара Загора не е променяна от 2012 година, а увеличението на стойността на купоните се налага заради скока в цените на основни хранителни продукти както и на минималната работна заплата.
 
Не искаме цялата тежест от увеличението да падне върху родителите, благодарим на директорите на училища за проявеното разбиране, коментираха участниците в срещата. Директорът на Ученическо хранене уверил участниците в срещата, че  качеството на храната и разнообразието в менюто ще бъде подобрено значително, а дали обещанието се изпълнява, ще проверяват от администрацията.

Община Стара Загора дофинансира с 450 000 лева.