/ DarikNews.bg, архив
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 13 до 15 март, са отчетени около 100 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани автомобили. Зачестяват оплакванията за паркирали частни автомобили на местата, определени за таксиметров превоз.

Сигнали са постъпили за агресивни бездомни кучета в района на кв. „Самара“, „Три чучура – юг“ и „Железник“, както и около блок №1 на ул. „П. Р. Славейков“ и блок №22 на ул. „Мусала“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Съобщено е и за агресивно поведение от домашни кучета в село Калитиново. Проверка е извършил екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“. Докладна записка е направена за пуснато за свободна разходка, без повод и намордник, домашен любимец около блок №49 на бул. „Никола Петков“.

Отремонтирано е улично осветление, след постъпили сигнали, по ул. „Васил Априлов“, ул. „Армейска“, бул. „Генерал Столетов“. Извършена е профилактика на осветителните тела в района на ул. „Българско опълчение“ и „Генерал Гурко“. Обезопасени са и няколко улични шахти. 

Съставени са два броя Акт за установяване на административно нарушение на граждани, изхвърлящи отпадъци на нерегламентирани места в кв. „Казански“. Постъпила е информация за образувало се микросметище в района на първата бариера на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Извършена е проверка и съставен протокол с предписание за почистване на терена.

На Горещия телефон е сигнализирано още за пушене и силна музика в заведение в града, за изнесена музикална уредба на улицата в кв. „Зора“, с което се нарушава спокойствието и тишината в района, както и за шум от строително-ремонтни дейности в жилищни сгради.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.