Благотворителен концерт под надслов „С надежда за утре“ ще се проведе на 18 юни от 17.30 часа в Дом на културата „Енергетик“ в Гълъбово. Час и половина по-рано на същото място ще стартира и благотворителен базар, на който ще бъдат продавани предмети, изработени от учителите.

Благородните инициативи са в помощ на Златомир Миленов, който е ученик в СУ „Васил Левски“ в Гълъбово. Той се нуждае от животоспасяваща операция в Турция, а сумата за нея, е непосилна за семейството на детето. След обиколки из болниците в България в продължение на 2 години, без да бъде поставена конкретна диагноза, семейството на единадесетгодишното момче търси медицинска помощ в Турция. Там установяват, че Златомир се нуждае от спешна животоспасяваща операция, за която трябват около 50 000 лв. Първата интервенция е предвидена за началото на юли.

Сумата е непосилна за семейството на Златомир, което вече е натрупало сериозни дългове за лечението.

За да помогнат на Златомир и семейството му, учителите и учениците от СУ „Васил Левски“ организират различни благотворителни инициативи. Училищният парламент към СУ „Васил Левски“ също събира пари от благородни деца и възрастни. Поставени са и каси за дарения в различни обществени сгради.

Желаещите да помогнат на Златомир могат да дарят средства по банков път на следната дарителска сметка:
Име: Златомир Миленов Линков
IBAN: BG18 UNCR 7000 1523 2838 66
Сметка: 7000 1523 2838 66
Банка: УниКредит Булбанк – UNCRBGSF