разкази билети
разкази билети / организатори
Библиотека „Родина” и Издателство „Изида“ представят „Билети за пътуване обратно към детството”. Първата среща с читатели е на 9 март от 18:00 часа в Галерия 8 на ул. „Хаджи Димитър Асенов” No 119 в Стара Загора.

Книгата се състои от малки разкази с една и съща главна  героиня – момиченце, което споделя от първо лице случки от живота си с приятно чувство за хумор, чести словесни намигвания с привкус на мила самоирония и с детско великодушие към грешките на големите. Тя изглежда лудетина заради своята енергична виталност, но очевидно е изпълнително и добронамерено дете. Понякога героинята откровено манипулативно спазва наставленията на родителите си, а често и обмислено ги нарушава. Възрастните са тези, които не смогват да адаптират инструкциите си към всяка ситуация, в която изпада малката хитруша.

Авторката Доля Борисова е дъщеря на офицер от армията и семейството й е живяло в много градове у нас. Част от героите имат прототипи в реалния живот, а друга част са измислени. В този смисъл авторката чрез своите герои раздава на своите възрастни читатели билети за завръщане в детството.