Бащата на изхвърленото в Казанлък бебе го иска обратно
Бащата на изхвърленото в Казанлък бебе го иска обратно / Нова телевизия

Историята на Димитър, захвърленото бебе, открито от клошар в контейнер за смет потресе цяла България преди седмица. Неговият баща 17-годишният Христо обаче иска да си прибере обратно детето, съобщава Нова телевизия.

„Ние с мъжа ми твърдо сме решени да подкрепим сина ни. Каквото е неговото желание, винаги ще застанем зад гърба му, засега той иска детето да се прибере вкъщи, но ще видим какво ще стане", каза пред екип на „Събуди се" бабата на захвърленото в Казанлък бебе Даниела Келенджиева.

„Шокирани сме, заради това, че децата ни не са споделили с нас какво се случва, но трябва да ги подкрепим. Голяма е грешката им, но за всяка грешка има и прошка. Ако ДНК-тестът показва, че детето е на сина ми, ще го вземем, няма да го оставим", категоричната е Даниела.

Тя разказа, че Христо и майката на бебето, 14-годишната Антония много съжаляват за постъпката си и искат да си вземат детето. „Според мен детето е оставено в жилищен вход, който е бил отопляван. Клошар го занася до контейнера. Твърдо съм убедена, че детето не е оставено в кофа за смет", каза още бабата на Димитър.