Бедечка
Бедечка / netinfo
Собствениците на земи в „Бедечка” са категорични, че ще потърсят правата си в Европейския съд в Страсбург ако не  бъде  защитена  частната  собственост  като  неприкосновена. Те отричат твърденията на кмета Живко Тодоров, че с някои от тях са водени преговори за замени на земите им с терени на Министерството на отбраната.

От „Сдружение „Бахчи Бедечка” използват своето право на отговор. Ето пълния му текст:

„Ние, собствениците от кв. „Бедечка“, Стара Загора искаме категорично да заявим, че юридически територията е  „квартал“ и че изцяло отхвърляме  манипулацията на кмета Живко Тодоров. С нас, собствениците не са водени никакви  преговори за отчуждаване. Въпросните 70 декара не са прехвърлени, те първа предстои да се гласува от Министерски съвет. Както и  „парк“ там  никога не е съществувал, а от 2012г. е квартал с УПИ-та.

Затова ние, собствениците декларираме:
         1. Не искаме кмет, община и други, едностранно да се разпореждат  с  нашата   частна  собственост!
         2. Не искаме да вкарваме държава и община, заради съдебни спорове в  неразумни  разходи!
         3. Не искаме  да  ни  отчуждават, не  искаме  да ни интернират в  други  райони  на  града!
         4. Искаме си земята, завещана от нашите деди, там където си е и няма да отстъпим!

Ако  не  бъдат  изпълнени  решенията  на  българските  съдилища  за възстановените ни имоти от 1997., ако бъде погазена реституцията и не  бъде  защитена  частната  собственост  като  неприкосновена по Конституцията на Република България,  ще бъдем  принудени  да  се  обърнем към  Европейския  съд  за  правата на човека  в Страсбург”.

Сдружение „Бахчи-Бедечка“