Пътищата са отворени, най-студено е в Самуил
Пътищата са отворени, най-студено е в Самуил / Радка Минчева, архив
Автобус с около 20-30 турски граждани е закъсал снощи на пътя Дълбоки-Братя Кунчеви, който е затворен поради силните снегонавявания.

Сигналът е получен малко след 2.00 ч. след полунощ, на място са екипи на пожарната и тежка техника на ТРЕЙС. В момента се работи по разчистването на пътя, предстои и изваждането на автобуса. Хората, които пътували за Румъния, вероятно са объркали пътя и са заседнали.  

16 излизания заради тежката зимна обстановка и пожари са имали екипите на Старозагорската пожарна. Те извадили вчера 82-годишен мъж от къща в местността "Карасиврия", в тежко, безпомощно състояние. Човекът е откаран в болницата и за него се грижат медиците. В тъмната част на денонощието пожарникарите се отзовали на 6 сигнала в района на Гурково.

Часове наред продължила спасителната акция на закъсали в преспите автобус, леки коли, бус и камион-цистерна на пътя Ветрен - Николаево. Бурният вятър предизвикал снегонавявания, което довело и до блокирането на возила. На помощ тръгнал снегорин, след него коли, но всички те закъсали, обясни директорът на пожарната служба комисар Стоян Колев. Всички - около 15 човека, са добре, а на помощ на старозагорските пожарникари се отзовали колегите им от Казанлък.

Комисар Колев определи изминалата нощ като тежка, към момента обаче ситуацията е овладяна. Пътищата в областта и двата Старопланински прохода са проходими, но при зимни условия. До обяд се очаква да бъде отворен за движение и пътят Мъглиж - Николаево.