Александър Сиди
Александър Сиди / NOVA
Депутатът от 44-ото Народно събрание Александър Сиди ще бъде водач на листата с кандидати за народни представители на ВМРО за предстоящите парламентарни избори в Стара Загора. Той бе номиниран на Областна конференция на партията днес. 

За четири години ние доказахме, че можем да работим и сме уверени, че ще направим Стара Загора по-добро място за живеене. Основна задача на ВМРО е да се бори със „Зелената сделка“, която всъщност е зелено лицемерие, от което искаме да защитим икономиката на региона, заяви след избора си Сиди. 

Той заяви още, че от ВМРО ще работят за поне два мандата в 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район-една напълно реалистична цел. Като свой основен опонент на ВМРО в областта, Сиди посочи ДПС, тъй като „не вярвам моите съграждани да подкрепят тази партия, която представлява онези сили, които водеше навремето Сюлейман паша».

Депутатът подчерта, че със съмишлениците си ще водят позитивна кампания, в която ще разказват какво направи през изминалите четири години ВМРО. Ще гледаме честно избирателите в очите и ще припомним, че успяхме да отстраним ДПС като балансьор в 44-ото Народно събрание, постигнахме увеличение на доходите на по-голяма част от гражданите с близо 50%. Постигнахме увеличение на учителските заплати с повече от 50% за четири години, както и увеличение на парите за отбрана, припомни водачът на листата на ВМРО в Стара Загора.

Според Александър Сиди основните аргументи на най-голямата патриотична партия да поиска отново доверието на българите е изпълненото обещание за 300 лв. минимална пенсия и 450 лв., които държавата ще върне от данъци в семейството за всяко българско дете.

До седмица ще бъдат известни всички кандидати за народни представители от листата на ВМРО за 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район.

Александър Сиди е роден на 13 октомври 1981 г. в Стара Загора. Възпитаник е на  ПМГ „Гео Милев“ в родния си град след което продължава образованието си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност “Право”.