6 години и 8 месеца затвор за убиеца от пешеходната пътека до Автогарата
6 години и 8 месеца затвор за убиеца от пешеходната пътека до Автогарата / Dariknews.bg

Окръжен съд Стара Загора осъди Ангел Донев на шест години и осем месеца лишаване от свобода. На 11 февруари Донев уби жена на пешеходната пътека до Автогарата в Стара Загора и избяга. Мъжът е лишен от правото да управлява автомобил за срок от девет години.

Той бе признат за виновен за нарушаване на правилата за движение по пътищата, при което е причинена смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, като е избягал от местопроизшествието. Деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай.

Инцидентът стана на 11 февруари сутринта, а мъжът бе задържан на 26 февруари. При приближаване към пешеходна пътека Донев не е пропуснал преминаващите по нея жени и причинил по непредпазливост смъртта на Недка Желязкова на 65 г., и средна телесна повреда на сестра й Пенка Георгиева, на 60 г., след което избягал от местопроизшествието. По време на инцидента Ангел Донев не е имал шофьорска книжка.

Донев е направил пълни самопризнания и поради тази причина делото се гледа по съкратената процедура. В съдебната зала мъжът обясни, че по време на катастрофата е било тъмно и не е видял жените.

Присъдата може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив.