сесия Стара Загора
сесия Стара Загора / община Стара Загора
51 точки са включени в дневния ред на майското заседание на Общинския съвет в Стара Загора.
 
По предложение на кмета Живко Тодоров и по искане на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Стара Загора, ще бъде гласувана възможност за освобождаване на търговците от заплащане на такси за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади и улични платна, за периода до края на месец юни.
 
Съветниците ще гласуват на второ четене Наредба за разкопаване на техническата инфраструктура на територията на Община Стара Загора и Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

На сесията заседателите ще разгледат и гласуват проект на „Правилник за предоставяне на финансова помощ в полза на физически лица на територията на Община - Стара Загора“.
 
Предстои да бъдат приети годишните финансови отчети за 2019 г. на общинските търговски дружества със сто процента общинско участие в капитала и разпределение на печалбата както и подновяване на договорите за управление на двама управители на общинските дружества „Мересев“ и „Обредни дейности“.
 
Общинската сесия ще се проведе на 28 май от 9:00 часа.