/ ГЕРБ - Стара Загора
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля две от предложенията на администрацията за предстоящото на 26 март заседание на Общинския съвет, съобщиха от Общината. Причината е липса на консенсус в групите, съставляващи местния парламент.

Увеличават се възрастните старозагорци, използващи услугата за доставка на храни и лекарства

Старейшините няма да разгледат точката, упомената в сайта на ОбС под №71, за даване на Предварително съгласие и разрешение за изработване на проект за ПУП на няколко поземлени имоти в кв. 832 и План за застрояване на новообразуваните урегулирани поземлени имоти по Заявление с вх.№ 10-33-33 от 4 март.

Предложението гласи искане за реализиране на благоустрояване на част от територията на Стара Загора, на изток от ул. „Иван Вазов“ и на юг и запад от пътя за село Люляк.

Добрият пример: Дариха защитни облекла на старозагорски медици (СНИМКИ)

Другото предложение, което не е срещнало единомислие сред общинските съветници, №75, касае разрешение за изменение на действащия Общ устройствен план (ОУП) на Стара Загора и прилежащите крайградски територии.

То е по повод постъпило в Община Стара Загора заявление от „Държавна консолидационна компания“ ЕАД. Депозираното искане, придружено с техническо задание за проектиране, е за получаване на разрешение за изработването на проект за изменение на действащия Общ устройствен план (ОУП) на града и прилежащите крайградски територии.

Кметът Живко Тодоров обяви нова социална услуга и телефон за доброволци

Цитираните поземлени имоти са територия на транспорта, собственост на „Държавна консолидационна компания“, а инвестиционното им намерение е да бъде реализирана производствена и складова база.