5-ма от пострадалите при ж.п инцидента вчера остават в болница
5-ма от пострадалите при ж.п инцидента вчера остават в болница / netinfo

Тежко остава състоянието на помощник- машинистът на бързия влак 8 601 София- Варна, който вчера около 15,17 часа дерайлира край гара Калояновец, Старозагорско. Той е с множество травми,счупвания, наранявания, в шок, но без вътрешни разкъсвания, за каквито се предполагаше вчера.
Снощи е направена и черепно- мозъчна операция на началник-влака . Операцията на жената е успешна, в момента тече процедура по възстановяването й.

Към момента 5-тима от пострадалите общо 12 човека при вчерашния инцидент остават в болница „Проф.д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Петрана Чакърова.
Останалите 3-ма пострадали пътници от влака остават в болницата, с различни натъртвания и охлузвания, със съмнения за счупвания на крайници, които към момента не са потвърдени. И тримата пътници обаче са без опасност за живота.
От 12 -те пострада вчера следобед, 6 -тима бяха настанени в старозагорската болница, като до края на деня един от пострадалите бе освободен за домашно лечение. След прегледи в болницата бяха освободени и други 6 човека.
При инцидента загина 37 годишният машинист на композицията.
В момента тече следствие за причините, довели до трагедията.
Очаква се в близките часове движението по ж.п линията да бъде възстановено.
Въпреки изключително критичното състояние на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора , на нито един от пострадалите при ж.п инцидента вчера следобед не се е наложило да закупува каквото и да било за лечението си.