За по-малко от 4 часа кръв дариха 25 човека в акцията под надслов „Кръвна група „Берое“.

ПФК „Берое“ и РЦТХ-Стара Загора благодарят на всички, които се включиха в инициативата. „Това няма да бъде единичен случай и в близко бъдеще ще бъдат организирани още подобни акции, защото  всеки ден животът на стотици хора зависи от прелята кръв“, пише в клубния сайт на отбора http://www.beroe.bg/.

Организатори на благородната инициатива са ПФК „Берое“, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и НФК „Берое“.

Кръв дари и старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш, който бе лице на кампанията. „С радост се включих в тази акция, защото този акт е изключително важен. Броят на кръводарителите в България е твърде малък, а животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия.

Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Всички ние трябва да се обединим в името на човешкото здраве и даваме личен пример всеки ден“, сподели Томаш за http://www.beroe.bg/.

Организаторите на днешната акция призовават всеки, който има възможност да дари кръв и в някои от следващите дни или удобно за него време. Това може да се случи в РЦТХ-Стара Загора от понеделник до петък между 7:30 и 14:30 часа.