родилно отделение бебета
родилно отделение бебета / Дарик, архив
21 130 лева е събраната сума в дарителската кампания в подкрепа на АГ-отделението на казанлъшката болница „Д-р Христо Стамболски“. Тя започна на 5 декември миналата година и се проведе под мотото „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.

Съвместната инициатива на Община Казанлък, СНЦ „Бъдеще за децата“ и МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ще има възможност да изпълни своята цел и да закупи модерно родилно легло. От даренията ще бъдат закупени и два модерни гинекологични стола за приемния кабинет и малка операционна, а не както първоначално целеше един, плюс инструменти за операционния блок.

Добрата новина бе съобщена навръх Бабинден, а зам.-кметът Лилия Цонкова заяви, че „кампанията доказа, че казанлъчани искат родилното отделение в Казанлък да продължи да съществува!“.

Изпълнителният директор на СНЦ „Бъдеще за децата“ Мария Гинева отчете набраните средства: 42 финансови дарения, от които 14 на бизнес организации, 15 – от частни дарители, 12 – от различни благотворителни инициативи. Широка подкрепа идеята за подобряване на условията в АГ-отделението на МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ е срещнала сред почти всички детски градини, училища, читалища и социални заведения. Те активно подкрепиха реализирането на редица коледни благотворителни базари. На инициативата откликнаха и момичетата и момчетата от Младежки общински съвет – Казанлък, които организираха фотосесия с Дядо Коледа на централния площад „Севтополис“.  

С благодарност към всички, които откликнаха организаторите на кампанията напомнят, че всеки може да подпомогне АГ-отделението към МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ и извън нея със средства от благотворително събитие или конкретна сума на следната банкова сметка:

Банка ДСК
IBAN BG82STSA93000013794439
BIC STSABGSF
СНЦ „Бъдеще за децата“
основание: за родилно отделение