/ iStock
На съд отива 37-годишна жена, извършила хулигански действия и причинила телесна повреда на полицай. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура. Срещу жената е внесен обвинителен акт в Софийски районен съд.

"На 06.07.2021 г. около 21,14 ч. до около 21,45 ч. в сградата на Централен кооперативен съюз, обвиняемата Н.П. извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – безпричинно нанесла няколко удара с ръка по главата на М.З., заемащ длъжността „Организатор сигурност“ при Централен кооперативен съюз", разкриват от районната прокуратура в столицата. 

Предадоха на съд турски шофьор, ритал полицай при проверка в София

"Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – след пристигането на мястото на полицейски служители, обвиняемата ударила с юмрук по главата старши полицай Е.Б., с което й нанесла лека телесна повреда. След това опитала да я изрита в корема и започнала да обижда полицейски служители", разкриват още от прокуратурата за грозната случка. 

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели. Предстои делото срещу Н.П. да продължи в съда.
Прокуратура на Република България