Малко след кражбата на колата - тандемът се насочил към площад „Македония“, където е извършил грабеж от търговски обект
Задържаха двама криминално проявени мъже, откраднали кола посред бял ден в София, съобщиха от МВР.
 
Работата на разследващите е започнала, след като в следобедните часове на 25 юни жена е подала сигнал, че автомобилът ѝ, паркиран на бул. „Васил Левски“, е откраднат.

Тя е обяснила, че освен това от чантата ѝ липсват портфейл и ключовете за колата. В рамките на предприетите оперативни действия превозното средство било открито, установени и задържани били и извършителите - двама мъже на 20 и 45 години.

15-годишно момче открадна и изостави кола

Справка в системата на МВР показала, че те имат множество регистрации - за кражби, грабежи и притежание на наркотици, а по-възрастният е и осъждан. Разследващите установили и тяхната съпричастност към други престъпления, извършени същата нощ.

Малко след кражбата на автомобила от бул. „Васил Левски“, тандемът се насочил към площад „Македония“, където извършил грабеж от търговски обект.

Те нападнали и заплашили продавачката, след което насилствено отнели наличната сума пари, лични документи, банкови карти, мобилен телефон и стекове с цигари. Малко по-късно те „посетили“ и супермаркет на бул. „Христо Ботев“, където задигнали от чанта  сумата от 1000 лв. и 1000 евро.

При последвалия обиск в жилището, обитавано от двамата, униформените служители открили пари и веществени доказателства, свързани с престъпната им дейност, както и саксии, засадени с марихуана. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня