/ iStock/Getty Images
С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият на 41 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление - кражба, съобщиха от обвинението.

Той е обвинен в това, че на 3 януари, около 16:30 часа в магазин за хранителни стоки в жк. „Люлин“, София, е отнел чужди движими вещи - портфейл, съдържащ парична сума в размер на 1600 лева, собственост на жена от владението ѝ, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието е извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не било отложено по чл. 66 от НК.

Обвиняемият е многократно осъждан за извършени престъпления против собствеността, като настоящото деяние е извършил в кратък срок, след изтърпяване на наказание лишаване от свобода. Престъплението, за което Т. Т. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от две до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 5 януари  прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои утре да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.