Задържаха мигранти след акция в София, денонощни патрули на жандармерията ще следят
Задържаха мигранти след акция в София, денонощни патрули на жандармерията ще следят / Thinkstock/Getty Images

65-ма нелегално пребиваващи чужди граждани са задържани при специализирана операция в София, съобщава МВР, цитирани от БТА.

Полиция, жандармерия и видеонаблюдение край джамията в София

При предприетите в централната градска част действия са констатирани множество нарушения, съставени са актове и издадени редица протоколи от компетентните служители.

В полицията са задържани осем чужди граждани без документи за самоличност, представили се като афганистанци.

Стотина души са задържаните след акцията срещу нелегални мигранти в столицата

В рамките на продължилите и тази сутрин проверки за незаконно пребиваващи чужденци служители на СДВР са задържали още 57 чужди граждани без документи за самоличност, между които и жени и деца.

Те са установени на различни адреси и отведени в столични районни управления, където предстои установяване на произхода и самоличността им, след което ще бъдат предадени на службите по компетентност.

Междувременно кметът на столицата Йорданка Фандъкова е помолила вътрешния министър за постоянно полицейско присъствие на рисковите места в столицата, където се събират бежанци и от днес те вече са факт.

Очаквам и пост на жандармерията, за да може гражданите, които преминават по тези места да са по-спокойни, коментира Фандъкова пред журналисти в Министерски съвет днес. Тя отбеляза, че на 400 ключови места в столицата има 2000 камери. Системата продължава да се надгражда, добави кметът.

От днес ще има денонощни патрули на жандармерията, на СДВР, от Общинска полиция през деня които да бъдат пред гаровия площад и ще правят обход по бул. "Мария Луиза". Жандармерията ще обхване най-рисковата част на "Мария Луиза", добави кметът.