/ /iStock
Столични полицаи установиха и задържаха четирима мъже, нанесли побой на мъж от Благоевград в дискотека в Студентски град в София. 

Разследването е започнало след като на  23 юли от болница в Благоевград бил подаден сигнал за приет в тежко състояние мъж, на когото е направена операция в коремната област, вследствие на побоя. Той бил докаран от роднини, след като по техни думи е отказал хоспитализация в столична болница.

От свидетелските показания криминалистите изяснили фактическата обстановка по случая - след конфликт вътре в заведението, четиримата охранители на дискотеката извели мъжа и негов приятел и им нанесли побой.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност трима по случая. Образувано е досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. В хода на разследването до момента са извършени разпознавания, разпити на свидетели и са направени експертизи.

Един от обвиняемите е осъждан, а другите двама нямат криминални регистрации. Предвид възможността първият да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда спрямо него да бъде наложена мярка „задържане под стража“. Спрямо останалите обвиняеми е взета мярка „гаранция“ в размер на 2000 лева.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
МВР, Софийска районна прокуратура