За доброто и усмивките: Момчета върнаха изгубен телефон, собственичката откри изненада (СНИМКА)

/ Thinkstockphotos
История за доброто обикаля социалните мрежи няколко дни. Доброто, което не чака да чуе „Благодаря“, а онова добро, което събужда усмивки и ни кара да вярваме, че има надежда. Историята звучи съвсем прозаично, а „главният герой“ в нея е един изгубен телефон.

Собственичката му публикува в групата „Видяно в София“ информация за краткото приключение на телефона. „Днес отвеяно го забравих на една от седалките в метростанция „Г. М. Димитров“. Изобщо не съм очаквала да се намери и предаде на охраната“, споделя дамата.
 

Здравейте 😊 съжалявам, ако тук не е правилното място, но наистина искам това да достигне до момчетата от снимката. Нямам...

Публикувахте от Ели Стоименова в 10 януари 2018 г.
Останала изненадана и от друго – открила в него усмихнати селфита на двамата млади мъже, които са го намерили и са го предали. „Наистина искам това да достигне до момчетата от снимката. Много, много ви благодаря! Върнахте ми вярата в доброто у хората. Много се изненадах и забавлявах със селфитата ви“, пише собственичката на телефона.

Веднага последва вълна от коментари под снимката на усмихнатите момчета. Стотици хора ги приветстваха за това, което са направили, и пожелават добротата да е заразителна.

Младежи от Неделино върнаха намерен портфейл със стотици левове

Dariknews.bg се свърза с едно от тях – Николай Николов. Той разказа, че с приятеля му са на 19 години. „Телефона го видяхме оставен на седалка. Попитахме околните хора дали не е техен. Отговориха, че не е. Първо решихме да се обадим на някой от контактите в него, но той беше заключен. Отидохме на гишето и жената там ни каза, че трябва да го дадем на полицая, който е от другата страна на станцията“, обясни Николай.

Чистачка откри близо 2000 евро в контейнер и върна парите

„Докато го чакахме, решихме да си направим няколко снимки, понеже това беше единственото нещо, което можеше да се прави при заключен екран. Не е било с някаква цел“, посочи той.

А за популярността, която с приятеля му придобиха в социалните мрежи, споделя, че изпитва смесени чувства. „От една страна се радвам, че хората се изпълват с някаква позитивна енергия, но от друга страна вниманието, което се обръща на случая е доста голямо, имайки предвид, че сме направили нещо, което се предполага, че всеки би направил и трябва да направи“, смята Николай.

Вижте още истории за доброто:

Трима ученици от Стара Загора върнаха портмоне с над 4500 евро

Ученички намериха портфейл с 1400 лева и го върнаха на собственика

Семейство намери портфейл с голяма сума пари и го върна

Момиче от Димитровград върна изгубените пари на възрастна жена

Дете намери и върна портфейл с 300 лева (ВИДЕО)

Тийнейджъри преследваха крадец, върнаха чантата на млада жена