21 автомобила се сблъскаха при верижна катастрофа на пътния възел между „Ломско шосе“ и Околовръстния път в столицата. Служители на КАТ регулират движението на място.
 
Инцидентът е станал около 07:00 ч. тази сутрин заради заледяване на пътното платно.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ТУК

Верижна катастрофа в София
БГНЕС

Четирима души са пострадали при катастрофата. 50-годишен шофьор е откаран в ИСУЛ с контузия на главата, а 25-годишна жена е в „Пирогов“ с нараняване на ръката. Други двама вече са освободени за домашно лечение.
 
По информация на Спешна помощ, един от полицаите на място е блъснат от автомобил, потвърди за Дарик и началникът на КАТ София Тенчо Тенев.

МВР: Карайте внимателно и спазвайте дистанция, пътищата са много хлъзгави
 
„В 05:30 ч. сутринта снегопочистващата фирма и техника са опесъчили със сол моста и Северната тангента, но след 07:00 ч. поради силния дъжд, който е измил солта, се е заледило пътното платно. Хората са карали с малко по-висока скорост от необходимата. Завъртял се е единият, след това втори и така е станала верижна катастрофа. Пострадал е полицай, който е регулирал под моста движението. Възрастен мъж го е ударил. Той е само с натъртвания и леки наранявания, не е тежко пострадал“, каза Тенев.

Какво време ни очаква следващите дни и кога се вдига най-сетне мъглата?

Верижна катастрофа в София
БГНЕС