Ежегодният благотворителен мото-рок фестивал "Побит камък" се проведе около Нови Хан в периода 1-3 юли. Той се организира от мото клуб "Калашниците", като всяка година приходите от него се отделят за дете в нужда от Община Елин Пелин.

Тази година организаторите са решили да помогнат на малката Стаси, 5-годишно момиче, диагностицирано с детска церебрална парализа. Необходимите средства за нейното лечение в Турция възлизат на 20 000 евро всяка година.

Любомир Миланов посети мястото и сподели своите впечатления и тези на присъстващите за събитието, което всяка година събира хиляди почитатели на рока, само на 20 км. от столицата в местността "Побит камък".

Във фестивала взеха участие различни български рок групи и изпълнители - "Сигнал", "Ахат", "Диана Експрес", "Аналгин", "Конкурент", "Фондацията", Васко Кръпката и други.

"Не е важно как се обличаш, какви дрехи носиш, колко татуировки имаш и колко алкохол си изпил. Важното е да си добър човек", това сподели Миланов в свое видео по повод фестивала.

Една от групите, взела участие в мото-рок фестивала - "Аналгин", приветства присъстващите да се включат и да помогнат според възможностите си.

Йордан Караджов от група "Сигнал" от своя страна сподели, че смята за нещо превъзходно провеждането на фестивала и е впечатлен от добрата организация. Той пожела много здраве на организаторите.

Председателят на мотоклуб "Калашниците" - Краси разказа на Любомир Миланов как всяка кауза, която са подкрепили през годините чрез събраните средства, е била важна и значима за мото клуба като изживяване.

"Всички жертваме от времето за семействата и приятелите си за тези каузи. Почти нямаме друг живот", сподели Краси.

"Искам да кажа благодаря на Елин Пелин, че има такива момчета като "Калашниците", които осмислят собствения си живот и живота на другите", каза пред камерата на Миланов Владислав Карамфилов, познат като Влади Въргала, който също присъства на събитието.

Звездомир Керемидчиев, по-известен като Звезди от Ахат също изказа своето възхищение от мото-рок фестивала "Побит камък". "Няма нищо по-хубаво от това хората да си помагат. Ако го правим всеки ден, светът ни ще оцелее".