/ iStock/Getty Images
Районната администрация на "Слатина" започва дарителска великденска акция за събиране на пакети с хранителни продукти за възрастните хора в района, съобщиха от кметството.

Пакетите включват брашно, захар, ориз или варива и олио. Българска верига супермаркети вече дари 250 козунака, които също ще бъдат част от дарителския пакет.

"На 19 април ще връчим на хората тези подаръци, а останалите ще разнесем с помощта на доброволци от "Гражданско сдружение за Слатина", граждани, ученици, служители на районната администрация и служители на различни компании в района, изцяло на доброволчески принцип. За нас е особено важно да ангажираме младите хора, тъй като смятаме, че подобна общественополезна дейност е ключова за развитието им, но и защото знаем, че възрастните хора много биха се зарадвали на възможността да общуват с младите", информират от район "Слатина".

Акцията ще продължи до Великден. 

Отново по повод великденските празници служителите на район "Слатина" решиха да подкрепят с дарения Дружеството на инвалидите в района, като за целта ще дарят хранителни продукти специално за хората, членуващи в него, допълват от администрацията. 
БТА