/ БГНЕС
Столична община ще финансира подмяната на топлоинсталацията на 121 СУ „Георги Измирлиев“, реши единодушно с 43 гласа Столичният общински съвет. 

Средствата, необходими за ремонта, са в размер на 196 644,76 лева с ДДС и ще дойдат от Специализирания общински приватизационен фонд. 

Подмяната на топлоинсталацията се налага, тъй като през зимните месеци в класните стаи и коридори температурите са много под изискуемите от Регионалната здравна инспекция за нормално протичане на учебните занятия, се посочва в мотивите на приетото предложение от СОС. 

През последните години многократно са извършвани ремонтни дейности и са подменяни части от отоплителната инсталация, които са поемани изцяло от бюджета на училището. През 2021 г. е сменена абонатната станция на сградата с отпуснати средства от CO. Налага се абонатната станция да работи на минимална мощност, тъй като при увеличаване на налягането тръбите се пукат.

Такива случаи са констатирани през януари и февруари 2022 г. Някои са подменени, а в повечето случаи тръбите са запушени с клин, се посочва още в доклада на приетото предложение. 
БТА