Служители на "Специализирани полицейски сили" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) чакат пред сградата на МВР, за да се срещнат с ръководството и да изразят недоволството си от издадената в края на април заповед на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, с която се съкращават бройки в звеното и се предлага на част от служителите да бъдат преместени в районни полицейски управления в София и страната

Работещите в звеното за специализирани полицейски сили към СДВР настояват заповедта да бъде отменена.

"Ние нямаме протест. Не протестираме. Основно сме тук с апел да бъдем изслушани, да бъдем чути и да ни се обясни каква е тази реформа, откъде идва, някаква политическа поръчка ли сме и защо точно ние", каза Любомир Първанов от СДВР, като уточни, че е от 30 г. в това поделение.

БГНЕС


Полицаи излязоха на протест пред сградата на МВР

"Преживял съм протестите през 1996 г. До ден-днешен ми е изключително тежко и болно така да бъде заличен и изпратен някъде си. По-жалкото е, че ние след 1 – 2 г. си отиваме и остават тези млади момчета и техният дух ще бъде разрушен още в самото начало, защото вече добиват представа какво се случва в системата и че системата не е това, което им е обещавано", категоричен е той и добави, че затова и много млади хора напускат поделението и има голямо текучество.

"Днес протестираме за това, че няма яснота по въпроса за какво става въпрос, конкретно какви са проблемите, защо са ни махнали и какъв е критерият, при условие, че има хора, които от 10, 15 и 20 г. сме в това поделение, и конкретно никой те ни каза. В последния момент отидохме при заместник-директора на СДВР и оттам разписахме. Нищо повече. Никой не ни е казал какви са мотивите", заяви Цветанов от Столична дирекция и подчерта, че не може да каже дали новият министър на вътрешните работи ще оттегли заповедта, но се надява, че ще има гласност и ще се чуят исканията на служителите на СДВР.

"Ще видим какви са последиците от срещата днес с новия министър", каза още той.

БГНЕС