/ Ели Дели
Преди да я заобича обаче, трябва първо да се срещне с нея… Отвъд стената.
И двете са актриси.

Там, от сцената на театъра, раздават и създават усмивки. Повече от десет години приветстват малки и големи в приказни светове, боравят с куклите, с емоциите, с детското въображение и любопитство.

Техният личен свят обаче е много различен. В единия можем да чуем смеха. В другия властва тишината.

отвъд стената спектакъл
Ели Дели

Тя е Юлия Коларова - куклена акриса, която освен че участва в редица детски спектакли, създава и театър за възрастни. Отново с кукли и с много чувство за хумор.

А тя - Росица Караджова - една от малкото глухи актриси в България, които активно участват в професионалния културен живот. Завършва специалност “театър” в НБУ, а след това следва и режисура. Участва в редица проекти и инициативи, които целят подобряването и създаването на възможности за развитие на глухите хора в страната.

На 1-ви февруари те ще се срещнат на сцената на Младежки театър “Николай Бинев” в София в спектакъла “Отвъд стената - приключение за глухи и чуващи деца”. Моменти от живота на две същества, различни едно от друго, всяко потънало в своя изолиран малък свят, ще прераснат в серия забавни епизоди в анимационен стил, в които жестовият, говоримият и визуалният език на кукления театър се преплитат.  Това щуро, смешно-тъжно пътешествие с режисьор Мила Коларова ще ни отведе до истината, че стената е просто илюзия, наш личен градеж от страхове. Градеж, който би могъл да бъде срутен единствено, ако се осмелим да бъдем заедно.

отвъд стената спектакъл
Ели Дели

Спектакълът е продукция на Фондация „Арт Бюро“ в партньорство със Съюза на глухите в България и ОКИ „Дом на културата Красно село”. За своите година и половина живот на театралната сцена той има своите 19 изигравания, турне в 4 града в България и международно участие на фестивала I N V Z B L в Тимишоара, Румъния. Той е едно от малкото детски куклени представления, които са еднакво разбираеми и вълнуващи за глухи и чуващи деца. Едно предизвикателство за целия екип, което доказва, че стените не съществуват, когато се постараем да проявим разбиране към различния от нас.

отвъд стената спектакъл
Ели Дели

Организаторите канят всички на 1-ви февруари в камерна сцена на Младежки театър “Николай Бинев” от 19: 00 ч., за да споделят заедно това приключение.

Билети може да закупите тук

Билети на преференциална цена за глухи хора могат да бъдат закупени на касите на театъра.

Проектът е реализиран с подкрепата на Министерство на културата и Столична програма “Култура”.