Ремонтират 13 моста в столицата тази година
Ремонтират 13 моста в столицата тази година / снимка: Sofia Photo Agency
Ремонтират 13 моста в столицата тази година
27289
Ремонтират 13 моста в столицата тази година
  • Ремонтират 13 моста в столицата тази година

Кметът на София Йорданка Фандъкова увери, че общо 13 моста ще бъдат реконструирани и ремонтирани през тази година в столицата. За тази цел от Общината са предвидили 6 млн. лева.

Освен по ремонта на мостове, Общината работи и върху изграждането на южната дъга на Околовръстното шосе, като до юни трябва да се отвори Драгалевският възел. Столичният кмет каза още, че в отговор на протестите на гражданите срещу множеството дупки в София, в общината работят усилено по тяхното запълване.

„Безспорно е изключително важно да ремонтираме улиците, защото това не търпи отлагане и ние го правим. Знаете, че цяла седмица програмата се изпълнява и върви изключително интензивно, но едновременно с това изграждаме и нови инфраструктурни проекти. Ще съчетаваме и ремонта на съществуващата и неремонтирана много дълги години инфраструктура и поради това се налага да се пълнят дупки, но едновременно с това продължаваме и програмата, която предишният кмет започна за цялостна реконструкция на улици, мостове”, каза Йорданка Фандъкова.

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов увери, че до края на март ще бъде завършен ремонтът по северната дъга на Околовръстният път. В момента работите по запълването на множеството дупки там продължават. „Поне това ме увериха от Агенция Пътна инфраструктура, че планират от 0 до 14-ия км, тоест от бул. „Европа”, посока "Ломско шосе", Световрачене да приключат. Има всички предпоставки да се случи освен ако времето не създаде допълнителни проблеми”, обясни той.

Столичният кмет посети строежа на моста, който ще свързва кв. „Триъгълника” и ул. „Хан Кубрат”. Строежът ще струва 1,2 млн. лв. и се изгражда от „Щрабаг”. Строежът трябва да продължи 90 дни. До 2005 г. е имало дървен мост, който е свързвал квартала и улицата, но е бил отнесен през 2005 г.