/ БТА
Река Искър в Самоков бе зарибена с около 8500 балкански пъстърви.

Зарибяването бе направено от общинската администрация, летен лагер „Веселите Катерички“, учениците от Средно училище „Отец Паисий“, както и учениците от Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“.

БТА

Рибата е произведена в рибно стопанство „Тошков чарк“, каза пред журналисти Борислав Георгиев, инспектор по рибарство и контрол към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

БТА

По думите на Георгиев риби ще бъдат пуснати и в река Искър, посока село Радуил. Това ще бъде извършено съвместно с Ловно-рибарско сдружение "Самоков".

„В момента риболовът е разрешен, но риболовците трябва да знаят, че ако хванат балканска пъстърва, трябва да я пуснат отново в реката, иначе ще им бъдат съставени актове в размер от 1500 до 3000 лева“, обясни инспекторът.

БТА

Кметът на Община Самоков Владимир Георгиев посочи, че зарибяването е инициатива от години. „Радвам се за това зарибяване. Прави ми впечатление, че има все повече рибари и живот в реката“, каза кметът. Той допълни, че колкото и средства да е заделила общината, те не са достатъчни. 
Иван Ласкин/БТА