Четирима от пътниците са с опасност за живота
Районна прокуратура-Ботевград разследва тежката катастрофа в района на село Скравена, съобщават от държавното обвинение. 

Тежкитя пътен инцидент стана около 18,00 ч. в понеделник между селата Скравена и Новачене, в посока гр. Враца. Катастрофата е между товарен автомобил, м. „Мерцедес“. с полуремарке, превозващ газ пропан-бутан, и лек автомобил, м. „Тойота Ланд Крузер“.

"Вследствие на удара са пострадали водачът на лекия автомобил Г.Г. (на 60 години) и пътуващите с него – 13-годишните П.Н. и Т.Ц., Ц.Ц. (на 55 години), П.Д. (на 38 години), Ц.Д. (на 35 години), Д.Н. (на 33 години). Те са получили различни по степен на тежест увреждания. Към настоящия момент четирима от пътниците са с опасност за живота", съобщават от държавното обвинение. 

След катастрофата край Ботевград: Какво е състоянието на пострадалите

Водачът на товарния автомобил – 56-годишният Л.К., е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата му е показала отрицателен резултат, съобщават от Районна прокуратура-Ботевград.

След получен сигнал за пътен инцидент незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са веществени доказателства. По делото са приобщени и участвалите в ПТП автомобили. На водачите са взети кръвни проби за алкохол и наркотици. Проведени са разпити на свидетели за установяване на фактическата обстановка на произшествието.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
 
Прокуратура на Република България