Продават до 2 месеца бившия техникум по каучук, станал ромско гето
Продават до 2 месеца бившия техникум по каучук, станал ромско гето / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Продават до 2 месеца бившия техникум по каучук, станал ромско гето
45213
Продават до 2 месеца бившия техникум по каучук, станал ромско гето
  • Продават до 2 месеца бившия техникум по каучук, станал ромско гето

До месец или два трябва да бъде продадена сградата на общежитието на бившия техникум по каучук в столичния кв. „Толстой". Това каза за Дарик областният управител на София Данаил Кирилов по повод сигнали на жителите в района, че сградата се населява от ромски гета, които употребяват наркотици, нарушават обществения ред и сигурността на съседите си.

Кирилов обясни, че областната управа няма пари, за да събори сградата и затова временно я загражда, за да не се влиза в нея, докато не бъде продадена.

Лентата, с която временно е преграден имота, по никакъв начин не спира достъпа до него, казаха Красимира Йорданова и Лилияна Манолова - жители на съседни до сградата блокове. Красимира Йорданова призна, че детето й е било убито в сградата преди 2 години.

Кирилов обясни за Дарик, че след редица срещи с отговорните институции се е стигнало до решение на Министерски съвет от 19 септември: „Имотът заедно с прилежащия терен се извежда на публична продан от Агенцията за приватизация". Данаил Кирилов заяви, че ще предложи новият собственик да предприеме действия по събаряне или обезопасяване на сградата.

Продават до 2 месеца бившия техникум по каучук станал ромско гето
netinfo