Невинен, излежал 18 г. за престъпление, извършено от други, ще вземе компенсация от 3,5 млн. долара
Невинен, излежал 18 г. за престъпление, извършено от други, ще вземе компенсация от 3,5 млн. долара / iStock/Getty Images
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на 3 години затвор е осъден мъж за кражба, извършена в условията опасен рецидив и на продължаващо престъпление с две деяния.

На 20.05.2021 г. около 16,50 ч., обвиняемият откраднал от оптика в София 2 броя слънчеви очила на обща стойност 768,00 лева.

На 25.05.21 г. около 16,40 ч., обвиняемият се върнал в оптиката и отнел още 3 броя слънчеви очила на обща стойност 726 лева от владението на мъж без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои. Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като е осъждан два пъти за идентични престъпления.

Затвор за жена за измама в София


В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които го сочат като автор на деянието. Разследването е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Софийски районен съд призна обвиняемият за виновен по повдигнатото му обвинение - 3 години затвор, което следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.