/ Dariknews.bg, архив
Учениците в районите без парно излизат в дървена ваканция
92454
Учениците в районите без парно излизат в дървена ваканция
  • Учениците в районите без парно излизат в дървена ваканция
Заради липсата на парно в половин София от Министерството на образованието обявиха дървена ваканция за училищата в засегнатите райони. Междувременно "Топлофикация-София" все още не знае каква е причината за аварията, която остави без отопление  и топла вода хиляди софиянци в продължение на няколко дни. И днес в близо девет квартала няма топлоподаване, а от дружеството не се ангажират със срокове за възстановяването му.

От няколко дни част от софиянци се чувстват като герои от емблематичния филм "Топло". Зима е, платили са за услугата, но нея я няма.

Не токов удар изключил парното на софиянци, категорични са от ЧЕЗ

Шефът на дружеството Георги Беловски прогнозира, че едва другата седмица може да има обяснение за аварията. "До понеделник ще опитаме, ако се справим окончателно с аварията, ще опитаме да изясним каква е причината", увери той.

А всички потърпевши очакват отговор на въпроса "кога ще дойде топлото". Ръководителят на дирекция "Експлоатация" Боян Паунов обаче не може да го даде. "Бих искал да ви каза след два дни в 10.00 ч., но това е страшно трудно Не ни липсва нищо - тръба има, техника има, просто трябва време", посочи той.

Липсата на парно удължава междусрочната ваканция в шест столични училища. Неучебни ще бъдат 9 и 10 февруари за школата в кварталите "Младост", "Дървеница", "Студентски град", "Мусагеница", "Витоша" и "Малинова долина". В столични училища часовете ще са намалени, посочват от образователното ведомство.