Момчето, простреляло връстник заради момиче, остава в ареста
Момчето, простреляло връстник заради момиче, остава в ареста / Sofia Photo Agency, архив

16-годишният Ивайло Гаджов, който простреля свой връстник след спор за момиче, остава окончателно в ареста.

Според съда престъплението, което тийнейджърът е извършил, е било изключително добре планирано и осъзнато. Според бащата на Ивайло двете момчета изобщо не възприемали сериозно случилото се.

Според съда действията на 16-годишния Ивайло са били планирани и осъзнати. Момчето първо взело пистолет от своя вуйчо, а след това дори се похвалило с придобивката на приятелите си във Viber.

Психолози помагат на съучениците на простреляното момче в София (ВИДЕО)

В деня на злополучната стрелба тийнейджърът дори изпробвал дали оръжието стреля. Бащата на Ивайло обясни, че синът му се чувства изключително зле в ареста. Пред медиите той показа разпечатка от разговор, в който двете деца, в продължение на седмици, се заплашвали чрез Facebook:

"Това е чат от Фейсбук профила на Ивайло. Той му казва: "Няма нищо да взимам, може да ти донеса един нож, да ти е по-лесно да ме убиеш", а Даниел му отговаря: "С ръце ще ми е по-интересно".

Бащата коментира още, че според него двете момчета не възприемат сериозно случилото се, тъй като взаимно се интересували как е другият. Задържаният ученик дори искал да се обади по телефона на пострадалото момче и да се извини. Съдът обаче реши, че той остава окончателно в ареста.