/ / / iStock/Getty Images
Младежи от район "Надежда" ще се обучават в дигитални умения. Това е станало известно на онлайн среща по проект "Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда", изпълняван от сдружение "Надежда-ЦРД" с финансовата подкрепа на Програма "Европа" на Столичната община, в партньорство с район "Надежда", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

В срещата са участвали над 40 представители на образователни, културни институции, Столичната община, Програма "Европа", район Надежда", младежки и неправителствени организации.

"Този проект се превърна в пресечна точка на енергията и активността на общинската администрация, образователните институции и гражданския сектор в район "Надежда".

Вярвам, че заедно ще постигнем реални резултати в подкрепа развитието на дигиталните умения на младите хора в "Надежда", е посочил Димитър Димов, кмет на района, в писмено обръщение до участниците в проекта.

Проектът ще се фокусира върху провеждането на шест семинара и четири тематични обучения по актуални теми.

Предвидено е в обученията да участват минимум 100 младежи, на възраст между 15 и 29 години, живеещи на територията на "Надежда", както и на съседни на района населени места от територията на Столична община.
 
БТА