Общинският щаб препоръчва на гражданите да продължат да използват маски в градския транспорт и при посещения в лечебни заведения
В шест общински ДКЦ-а продължава ваксинацията срещу COVID-19, съобщиха от Столична община.

Всеки желаещ може да се запише предварително, като повече информация може да се получи на сайта на Столична община - https://bit.ly/35nwikd.

София продължава да е градът с най-високо ваксинационно покритие в страната. Над 50% от гражданите са ваксинирани по данни на Столичната здравна инспекция, това става ясно по време на заседание на Общинския противоепидемичен щаб.

Експерт прогнозира възможна нова вълна на епидемията от COVID-19

Във връзка с отмяната на извънредната епидемиологична обстановка в страната и ниския брой нови желаещи за ваксинация се преустановява дейността на изнесените ваксинационни пунктове и на ковид-зоните в общинските ДКЦ-та, които имаха за задача да подпомагат болничните заведения.

В София продължава работа на разкритите отделения за лечение на пациенти с коронавирус в четирите общински болници. Общинският щаб препоръчва на гражданите да продължат да използват маски в градския транспорт и при посещения в лечебни заведения.