/ Георги Димитров
Националната служба за охрана (НСО) информира какви ще бъдат предприетите мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и официалните лица по време на традиционния празничен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на 6 януари, Богоявление.

Водосветът ще започне утре в 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата.

Граждани ще имат достъп до събитието след 9.45 часа през два пункта за проверка - при ул. "Шипка" и ул. "Париж" и при южната страна на храм-паметника "Св. Александър Невски".

На основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието, поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им. От НСО предупреждават, че достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.
БТА