Токов удар остави за около час 10 квартала в София без ток. В резултат на инцидента един човек е тежко ранен. Мъжът е работил на строителен обект в столичния квартал Витоша.

Строители причинили токовия удар, оставил квартали в София без ток (ВИДЕО)
 
Сред засегнатите квартали от липсата на електричество бяха Симеоново, Витоша, Драгалевци и Студенски град. По време на строителни работи  е скъсана жица на далекопровод, което е причинило токов удар, уточняват от електроенергийния системен оператор. 

Авария за кратко спря тока в няколко столични квартала

"Пострадалият е работник в строителна фирма, която е изпълнявала в близост до нашето съоръжение обект. В момента се изяснява по какъв начин точно пострадалият е прехвърлил някакво въже или кабел от проводниците и по  този начин е попаднал под напрежение", каза Ето Ангелин Цачев, директор на ЕСО.

Пострадалият работник е откаран в "Пирогов", където лекарите се борят за живота му. "Медиците действаха изключително бързо. Констатираха тежкото състояние на пациента, раните му получиха първична обработка. Към този момент е в реанимацията към Клиниката по изгаряния. Има пряка опасност за живота му", информира говорителят на "Пирогов" Мария Пойразора.

Лекари се борят за живота на пострадалия при токов удар на "Симеоновско шосе"
 
Главната инспекция по труда също проверява случая. От ЕСО обявиха, че причината за инцидента е превишаване на габарита на елктропровода от страна на строителната фирма.