/ БГНЕС
Инициативен комитет от столичния квартал „Горубляне” дава на прокурор столичния кмет Йорданка Фандъкова, стана ясно по време на поредния протест на жителите.

 Хората протестират срещу решението на Столична община да изгради Източен парк върху техните частни терени, до които нямат достъп повече от 20 години, но въпреки това плащат всяка година данък. „Оказва се, че Йорданка Фандъкова събира такса смет на полето, където не влиза камион. Взимат ни такса за нещо, което не го извършват“, закани се председателят на инициативния комитет Иван Димитров.

БГНЕС

Сдружението се закани и други хора да даде на прокуратурата, като всички обвинения ще ги опишат с документи.

Протестиращите заявяват, че подигравката и арогантността на администрациите и правителството към тях - коренните жители на Горубляне, преминава всякакви граници.

БГНЕС

Жители на „Горубляне“ протестираха отново (СНИМКИ)

Докога ще се купуват гласове на избиратели с нашите имоти, питат недоволните граждани. Всички протестират за пари, а ние протестираме с единственото искане:

БГНЕС

"Спрете да крадете от нас! Поредните изменения в Закона за държавната собственост удрят по собствениците на частни имоти! Одържавяването на имотите ни на безценица е нова форма на национализация", категорични са протестиращите.

БГНЕС

Столичаните се оплакаха, че полицията не разрешава да затворят бул. "Цариградско шосе", въпреки че имат разрешение от Столична община. Според сдружението документ имат, според полицаите обаче контрират, че гражданите могат да протестират на тротоара, но не и да затворят възловия булевард.

Недоволните се заканиха, че съвсем скоро протестите ще се пренесат пред Министерски съвет.
БГНЕС