Екшън в столичното спортно училище Ген. Владимир Стойчев“ - скандал, размахване на брадви и арест след спречкване между момиче и момче. 

От Министерството на образованието (МОН) посочиха подробности по случая и как се е стигнало до всичко това. Рано сутринта двете деца си разменили реплики в коридора на първия етаж на училището. След това момичето се обадило на дядо си, той отишъл при директорката и ситуацията временно се успокоила. Малко по-късно, обаче, в училището връхлетял бащата, качил се в стаята на директора, а ситуацията ескалирала, когато в стаята се появил ученикът, участвал в спречкването с момичето, посочиха от МОН. 

"Дядото извадил брадва, за която никой не е бил информиран, че носи, била скрита в якето. Започнал да я размахва, всички са били в шок. Директорката успяла да изтръгне от ръцете му брадвата и да успокои ситуацията. Предотвратен е сериозен инцидент", допълниха от министерството. 

Психолози работят с учениците и родителите. 

По отношение на момчето е установено, че е проблемно и агресивно към учители и ученици, има и други провинения и още преди момента на днешния инцидент е в очакване на преместване в друго учебно заведение.

Момичето няма наложени наказания и няма проблемно поведение. 

От МОН посочиха още, че в съответното училище сигурността е обезпечена с жива охрана и контролиран достъп, но този инцидент е злонамерен и не е могъл да бъде предотвратен. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БНР, Константин Костов/БТА