Проливният дъжд, излял се над София, наводни бул. „Цариградско шосе". Под вода се оказа пуснатият наскоро ремонтиран участък преди отклонението за "Горубляне". Това доведе до километрично задръстване в района.

Цветина Дакова пусна видео във Фейсбук (ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК) от затъналите във вода автомобили на кръстовището за "Дружба" и "Горубляне".

Дъждът наводни Цариградско шосе (ВИДЕО)
netinfo

Малко след 15.00 часа бе възстановено движението на автомобили и по трите ленти на бул. „Цариградско шосе". Спасителни екипи са отводнили района. Столичната община настоя „Софийска вода" АД да изпрати екипи на място и да предприемат мерки за почистване на дъждовната канализация.

Оранжев код е обявен за днес в 10 области на Северна, Централна и Южна България заради порои и гръмотевични бури.

Кодът е в сила за областите Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска, Габровска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска.

Оранжев код за порои и гръмотевични бури в 10 области

За останалите 18 области в страната за днес е обявен жълт код за опасно време. Над цялата страна ще има интензивни валежи и гръмотевични бури, придружени на места с градушки.

Рано сутринта проливен дъжд превърна улиците в Русе в реки, което затрудни движението в града. За около половин час са се излели 25 л/кв.м дъжд.

Дъждът наводни Цариградско шосе (ВИДЕО)
netinfo

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg