/ iStock
Благотворителен фестивал "Дом на каузите" ще се състои на 16 и 17 април в парк-театър "Борисова градина“, съобщават от Столичната община.

Събитието предвижда благотворителен базар за секънд хенд дрехи и аксесоари, хенд мейд фестивал, книжен базар и сцена за таланти. Във фокуса му ще бъдат българските традиции и културно-образователни срещи. 

Ще има и разнообразна културна програма, насочена към деца и младежи. Предвидени са образователни срещи с писатели, дискусия по творческо писане за младежи, среща с актьори, които ще разкажат за своята професия.

Включени са - анимации, спортни занимания за децата, шоу програма, представяне на фолклорни традиции.

В програмата участват актрисата Мая Бежанска, певиците Ирина Флорин, Нина Николина и Ирина Лимонова-Ирра, фолклорен ансамбъл "Средец“, артистите от детско музикално шоу "Маргаритка“.

Събраните дарения ще бъдат използвани за подпомагане на абитуриенти със специални нужди – за тяхното професионално развитие, менторство и кандидатстване във висши учебни заведения.

"Пощенска кутия за приказки“ ЕООД ще разпредели събраните средства индивидуално за всеки абитуриент със специални нужди. Учащите, които ще бъдат подпомогнати, са възпитаници на 119-о СУ "Академик Михаил Арнаудов“, SOS Детски селища България и Средно специално училище за деца с увреден слух "Проф. д-р Дечо Денев“.

Сред каузите, които ще бъдат представени, са и фондацията на майки на деца с увреждания "Оле мале“ и "Български фонд за жените“.

"Дом на каузите“ е част от календара с културните събития на Столичната община.
БТА