/ УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“
Безплатни прегледи за хора с трудно заздравяващи рани и белези от травми и изгаряния започват в столичната болница „Пирогов“.

Месец преди началото на летния сезон Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” насочват вниманието си към пациентите, които се борят с трудно заздравяващи рани и към тези, които имат деформации и смущаващи белези след оперативни интервенции и изгаряния.

Десетки са пациентите, които от години търсят помощ и така и не откриват пътя към решението и възвръщането на самочувствието си. „При нас непрекъснато идват пациенти, които са се лутали с години в търсене на помощ, докато състоянието им не се влоши и не се наложи операция”, разказва проф. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия.


Как да се прегледате безплатно?

От 17 май до 17 юни екипът на проф. Аргирова ще консултира безплатно хора с тези проблеми. Всеки вторник от 13:30 до 19:00 приемно-консултативните кабинети в Клиниката по изгаряне ще бъдат на разположение на всички, които предварително са се записали на телефон 0882732459.

Няма универсално средство за локално лечение или медикамент. Ако нещо помага на един, не е задължително то да облекчи друг пациент. Изкуството ни се състои в правилната оценка на проблема и индивидуалния подход към всеки”, казва още проф. Аргирова.

В кампанията за безплатни прегледи се включва и Отделението по изгаряне и пластична хирургия при деца, които ще консултират всеки малчуган, претърпял травма или инцидент, оставили му белег.

„Такива проблеми често се отразяват на емоционалното развитие при децата и способността им за социална адаптация. Смущения и дискомфорт изпитват и възрастните. Затова успешното и навременно лечение са от изключително значение за възстановяването на нормалния ритъм на живот на нашите пациенти“, казват още от болницата.