Във всички райони на София се извършват обработки на пътните платна чрез разпръскване на смеси против заледяване във връзка със снега, който вали в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столичната община по информация към 10:00 часа.

На терен са 104 снегорина. Приоритетно се обработват със соли против заледяване пътните платна на улиците, по които се движи градският транспорт и основните улици в кварталите. В районите "Овча купел", "Надежда", "Панчарево", "Подуяне", "Витоша" и "Оборище" от улиците се избутва сняг. Извършва се и повторна обработка с пясък и избутване на снежна маса на пътищата в Природен парк "Витоша".

Жълт код в част от страната: Сняг на места, възможни са и поледици

От Столичната община напомнят на шофьорите да се придвижват със съобразена с пътната обстановка скорост и да спазват дистанция. Управителите на етажна собственост и на търговски обекти имат задължението да почистят от снега прилежащите към сградите тротоари. 

От началото на снеговалежа преди дни в столицата се правят обработки със смеси срещу заледяване. С предимство са трасетата, по които се движи градският транспорт, основните улици в кварталите, както и Южната дъга на Околовръстен път и стръмните участъци и общинските пътища.
БТА