/ IStock
Прокуратурата постигна наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим спрямо подсъдим на 34 години, обвинен за въоръжен грабеж в особено големи размери, извършен в съучастие, съобщиха от обвинението.

Делото в Софийски градски съд е образувано по обвинителен акт. На 22 февруари 2016 г. на бул. „Цариградско шосе“, на паркинг на търговски комплекс мъжът като извършител, в съучастие с друг мъж - впоследствие починал, отнели чужди движими вещи - парична сума в левове и различна валута на стойност 200 000 лева, златни монети и злато за скраб на стойност 200 000 лева, които се намирали във владението на охранител, с намерението противозаконно да ги присвоят.

Престрелка между полиция и въоръжени мъже при обир в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

За да отнемат вещите, той употребил сила и заплашване, като извикал на охранителя: „Стой, долу!“, насочил към него автомат, произвел пет изстрела и го ударил в гърба.

Грабежът е в особено големи размери и извършителите са били въоръжени. При извършване на престъплението той  е бил маскиран с черна платнена маска. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.