/ iStock/Getty Images
В дните 10-12 април са извършили 1828 проверки за спазване на карантината на територията на област Сливен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Сливен. Установени са 7 случая на нарушаване на карантина- 5 в град Сливен и 2 в град Нова Загора. Полицейски служители са посетили 56 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 91 акта, от тях 35 по чл.209а по ЗЗ и 56 по ЗАНН.  

Около 22,00 часа на 9 април служители от участък „Надежда“ са посетили сигнал за струпване на хора и извършване на непристойни действия в центъра на квартала. При пристигане на полицейските служители хората са се разпръснали. Лицата са установени след като са разпознати от излъчен от тях клип в социалните мрежи. На шестима са съставени актове по чл.209а от Закона за Здравето. На 10 април неправоспособен водач-мъж на 25 години от град Карнобат, се е опитал да премине през КПП на бул.“Самуиловско шосе“ на изхода на град Сливен. Той не е спрял за проверка, увеличил е скоростта и е направил опит да избяга. След кратко преследване е спрян и задържан. Полицейските служители са установили, че водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.

На 11 април 21-годишен водач на лек автомобил е преминал, без да спре за проверка, на КПП на бул.“Цар Симеон“, в посока към град Сливен. Мъжът е последван и задържан в квартал „Надежда“. Срещу него е образувано бързо производство. ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.