Заседава Общинския съвет в Нова Загора
Заседава Общинския съвет в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Седмото заседание на местния парламент в община Нова Загора се проведе на 9 март. Кметът Николай Грозев и заместник-кметовете предложиха дневен ред от 48 точки, като председателят на Общински съвет Нова Загора Мариана Николова оттегли една от точките относно процедура за избор на обществен посредник. Голяма част от направените предложения се отнасяха до продажбата на общински терени с малка квадратура. На заседанието беше гласувано и предложението за обявяване на конкурс за управител на МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД.

Председателят на Общинския съвет Мариана Николова предложи, а общинските съветници гласуваха и състава на комисията, провеждаща конкурса. За председател беше избрана заместник-кмета Галя Захариева, а за членове д-р Константин Тачев, Сергей Дериволков, Мая Русинова и представител на РЗОК - Сливен.

Въпреки натоварения дневен ред, заседанието протече спокойно и конструктивно. Точките от дневния ред предизвикаха умерени дебати. Бяха гласувани и приети общо 45 предложения, а 2 бяха отхвърлени - предложение за промяна начина на трайно ползване на общински недвижими имоти в с. Съдийско поле и предложение за одобряване на подробен устройствен план - парцеларен план в землището на с. Събрано.